Ik heb elders nog een contract, wat nu?

Dan biedt de zogenaamde ‘Slapende verbinding’ uitkomst. U vraagt de verbinding aan en betaald het eenmalige aansluit bedrag. Regio Glasvezel levert de verbinding vervolgens op en deactiveert deze. Hierdoor verlaagt u eventuele dubbele kosten en profiteert u alsnog van de gunstige vraagbundelingstarieven. De uiterlijke activatie datum is 1-1-2018.

Hoe gaat de overgang van huidige verbinding naar Regio Glasvezel.?

Bij ondernemers die overstappen naar Regio Glasvezel is het zaak dat zij hun IT beheerder tijdig inlichten. Regio Glasvezel levert een opleveringsbrief aan met alle specificaties (poortinstellingen/IP adressen/snelheden e.d.), zodat bijvoorbeeld een in gebruik zijnde router of firewall op de locatie van de ondernemer door uw IT beheerder kan worden aangepast.

Waarom kunnen de tarieven zo interessant zijn?

Regio-Glasvezel verzorgd zelf de financiering met private partijen die geen commercieel rendement eisen over het ingebrachte vermogen. Verder wordt uitgegaan van een efficiënte en platte organisatie waardoor de bedrijfskosten en overhead laag blijven. Dit alles vindt haar weerslag in de exploitatie en de te hanteren prijsstelling.

Voorwaarden Regio-Glasvezel en contracten

Regio-Glasvezel sluit met elke klant een individueel contract. Hieraan liggen de voorwaarden en SLA van Regio-Glasvezel ten grondslag. Deze documenten worden aan de klant ter beschikking gesteld. Op de algemene site van Regio-Glasvezel (www.regioglasvezel.nl) zijn deze terug te vinden. In de voorwaarden is ook aangegeven dat de tarieven van Regio-Glasvezel jaarlijks per 1 januari van een nieuw kalenderjaar volgens de CBS index geïndexeerd worden. Met de werkgroep is afgesproken dat de eerste indexering pas op 1 januari 2018 in zal gaan.

Welke verplichtingen heeft Regio-Glasvezel?

Regio Glasvezel Nederland garandeert een beschikbaarheid van 99,8% op jaarbasis. Elke deelnemer (contractant) ontvangt een Support nummer dat 24x7x365 bereikbaar is. Bij onverhoopte kabelbreuk wordt er direct actie ondernomen om de storing te verhelpen.

  • Streef-oplostijd bij kabel breuk: < 8 uur.
  • Bij overige storingen <4 uur.

Regio Glasvezel is bij ACM (voormalige Opta) geregistreerd. Netwerk, provisioning en monitoring platformen staan o.a. opgesteld in een Tier III datacenter. Regio Glasvezel heeft rechtstreekse interconnecties met de landelijke carriers.

Wat is glasvezel en wat zijn de voordelen?

Glasvezel is de manier om snel en innovatief zaken te doen. Een glasvezelkabel is een dunne, sterke draad van glas, die signalen razendsnel en betrouwbaar over grote afstanden kan versturen. Glasvezel kan hoge internetsnelheden aan tot 1.000 Mb per seconde. Met een glasvezelverbinding bent u niet afhankelijk van de afstand tot een wijkcentrale. De uploadsnelheid is synchroon aan de downloadsnelheid en is dus vele malen hoger dan bij ADSL of kabel. U kunt al uw diensten combineren over één lijn en bent daarmee voor nu en in de toekomst verzekerd van een betrouwbare internetverbinding

Hoelang duurt het voordat zakelijk glasvezel wordt opgeleverd?

De levering van zakelijk glasvezel duurt doorgaans 8 tot 20 weken. Dit is afhankelijk van uw locatie, eventuele graafwerkzaamheden en zelfs het weer kan hier een rol in spelen. Nadat alle vergunningen zijn verleend en alle Site Surveys (schouwing) ontvangt u van ons een 1e planleverdatum.

Kan ik mijn verbinding upgraden en hoe lang duurt dit?

Het upgraden van uw verbinding is eenvoudig. U kunt uw wensen bespreken met onze klantenservice. Een upgrade duurt wordt binnen enkele werkdagen uitgevoerd.

Ik ga verhuizen. Kan ik mijn glasvezelverbinding mee verhuizen?

Het verhuizen van uw glasvezelverbinding is soms mogelijk. Neem tijdig contact op met onze klantenservice om de mogelijkheden te bespreken.

Wat is PIN of alarm over IP?

Met PIN over IP en alarm over IP heeft u geen aparte telefoonlijnen meer nodig, maar wordt er gebruik gemaakt van uw internetverbinding. U combineert verschillende diensten op één verbinding en bespaart daarmee direct in de maandelijkse kosten. Pinnen over IP is razendsnel en gegarandeerd veilig. Diensten leveranciers zoals bijvoorbeeld SIGNET of INFOPACT kunnen u hierover informeren.